on 
 

DE WERELD VERANDERT

We leven in een sterk veranderende wereld met, veelal onverwachte, snelle ontwikkelingen. Dit wordt de VUCA wereld genoemd. Wil je mee kunnen blijven gaan met deze veranderingen, dan zul je jezelf moeten blijven ontwikkelen. 

 

Dat geldt zowel voor organisaties als voor de mensen binnen deze organisaties. Dat geldt voor iedereen die leeft in de VUCA wereld.

Wij willen graag een bijdrage leveren aan de mensen in de VUCA wereld. Hieronder lees je hoe wij dat doen en wat ons definieert (onze identiteit). 


Je onthoudt 90% van wat je ervaart. Daarnaast leer je beter als je plezier hebt. Daarom geloven wij in de kracht van leren door doen en beleven, met een hoge funfactor.

Leren is een interactief en didactisch proces om nieuwe kennis, gedrag, vaardigheden of waarden te verwerven.

Als je kennis in kleine gebalanceerde brokjes krijgt aangereikt en je de gelegenheid krijgt om op je eigen manier de brokjes van alle kanten te bekijken, te voelen, ermee te spelen, te testen en te proeven, dan kun je het in de juiste context plaatsen en echt goed begrijpen.

Dit noemen wij “Full Circle Learning”.

Organisaties kunnen we niets leren. Immers, dat zijn slechts gebouwen met een bedrijfsnaam erop. Nee, het gaat ons om de mensen die werkzaam zijn binnen deze organisaties. Zij kunnen het verschil gaan maken.

Het is onze missie om mensen in beweging te krijgen en hen inzichten te verschaffen, ze te inspireren en ze te helpen om hun volledig potentieel te benutten. We focussen ons op de directe toepasbaarheid van de geleerde kennis en vaardigheden, en we gaan uitsluitend voor maximaal en blijvend resultaat. 

Daarom kiezen we bij voorkeur voor een grondige aanpak, om vanaf een solide fundering duurzame groei te realiseren bij mensen; zowel binnen als buiten organisaties.


De enige manier om effectief te leren is door alle relevante elementen en aspecten van de lesstof stapsgewijs te zien, te begrijpen, en te ervaren door ermee aan de slag te gaan.

Onze trainers leren je hoe jij de verkregen kennis en inzichten direct toe kunt passen in de praktijk en helpen je bij uitvoering.

Daarbij stemmen ze de kennis en de methodiek af op je persoonlijke voorkeuren, wensen en doelstellingen. Wij trainen dan ook geen groep maar individuen, die samen plezier hebben, van elkaar leren en met elkaar in een veilige omgeving ervaren en beleven.


Elk mens is een unieke persoonlijkheid en heeft zijn eigen interesses, (opleidings)niveau, doelen, drijfveren, competenties, (levens)ervaring en visie.

Wij zoeken de gemeenschappelijke belangen van alle deelnemers uit jouw groep en nemen dit als uitgangspunt voor jouw persoonlijke groei.

Het is onze passie om je op plezierige en inspirerende wijze te helpen bij je persoonlijke en zakelijke groei, waardoor je kunt excelleren. We krijgen enorme en absoluut waarneembare energie van de resultaten die we samen met je boeken. 

Onze kernwaarden zijn overtuigingen, die diep in ons zijn verankerd en die verklaren waarom wij de dingen doen zoals wij ze doen. Ze zijn sterk verbonden met onze drijfveren en bepalen mede de grondhouding van ons team en de identiteit van The Education Company.

 • Dit zijn onze kernwaarden:
 • Authenticiteit
 • Respect en vertrouwen
 • Bezieling
 • Synergie
 • Inzet 

Een drijfveer is een reden waarom je iets doet. Het geeft je de energie, drive en motivatie om door te gaan en een bepaald doel te bereiken.

De meeste mensen bezitten een of meerdere drijfveren en dat geldt voor ons ook. Onze drijfveren zijn:

 • Positiviteit
 • Inzet
 • Synergie
 • Dankbaarheid
 • Meetbaar en blijvend resultaat 

Na een training willen we je graag blijven ondersteunen. Leren is namelijk een continu proces. Deze ondersteuning is essentieel voor de continuïteit van je leerproces en de borging van de opgedane kennis en ervaring.

Vergelijk het met leren autorijden. Na het behalen van je rijbewijs ga je de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk oefenen. Je wordt er steeds beter en geroutineerder in. Meer handelingen worden een automatisme en door de opgedane ervaring signaleer en anticipeer je steeds beter op situaties.

Deze zogenoemde borging kan op verschillende manieren worden aangeboden. Zo stemmen we de methode af op je persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Cruijff zei het al; het kost 20% van je tijd om een goede voetballer te worden en 80% van je tijd om een van de beste te worden en ook te blijven. 

Vanzelfsprekend zetten we ons beste beentje voor tijdens een leertraject.

Natuurlijk bestaat ons team uitsluitend uit vakbekwame trainers en coaches, met minimaal 10 jaar praktijkervaring.

Uiteraard bieden wij heldere communicatie, afstemming en didactische adviezen zowel vóór, tijdens en na het leertraject.

Logisch dat we vooraf afspreken wat we gaan doen en dat we dat vervolgens doen zoals is afgesproken

Uiteindelijk is er echter maar een persoon die bepaalt of hij tevreden en blij is met datgene wat wij hebben gedaan en dat is onze opdrachtgever. Daarom evalueren wij het leertraject samen met de opdrachtgever; zowel tijdens als erna.

Lees hier wat onze klanten over ons zeggen.