on 
 

WAT IS BLARRR?

Blarrr is een online platform waarmee je vanuit je het Nederlands alle aspecten van een taal kunt leren of je niveau verbeteren. Ons taalplatform onderscheidt zich van andere taalplatforms op o.a. de volgende kernmerken:

  • Lessen zijn ontwikkeld door taaldocenten (dus didactisch onderbouwd met gecontroleerde content zodat je zeker weet dat je het juiste leert)
  • Leren vanaf eigen (start)niveau. Je hoeft niet vanaf les 1 te beginnen
  • Leren vanuit je moedertaal (Nederlands). Je hoeft geen extra vertaalslag te maken van en naar Engels
  • Fulle Circle Methodology, waardoor je alle aspecten van de taal leert, begrijpt en in de juiste context kunt plaatsen.


 

Wat is de Full Circle Methodology?

In het onderstaande schema leggen we het je uit:Wat is hier volgens jou afgebeeld?

Juist ja, een hoofd van een man. met een baard. Gaat het nu om de baard, zijn kale kop of om het hele hoofd? Wat willen we je nu met deze foto duidelijk maken?

Dat kan van alles zijn. 

Waarschijnlijk wil je meer op de foto zien om beter te begrijpen wat we je met de foto willen zeggen.


Oke, we laten je iets meer van de foto zien. Nu kun je wellicht al voorzichtig concluderen dat het een man is die een fietsstuur in z'n handen heeft.

Maar zit hij op een hometrainer, een fiets of op toch iets anders?

En waar is hij en waarom doet hij wat hij doet?

Om echt te kunnen begrijpen wat deze man doet, heb je nog meer details nodig.


Deze foto is verder uitgezoomd. Je krijgt al een beter beeld van de situatie. Je weet nu zeker dat het een man is en dat het fietsstuur daadwerkelijk onderdeel is van een racefiets.

Op de foto is dus een man op een racefiets te zien, die aan het fietsen is ............. of wellicht toch niet??


Nu is het je duidelijk dat een man met een racefiets is. Hij is echter niet aan het fietsen maar ligt op het gras en houdt zijn racefiets boven zich in de lucht.

Je begrijpt nu de situatie en kunt het mannenhoofd in de juiste context plaatsen.


Om iets helemaal te begrijpen en het in de juiste context te kunnen plaatsen, moet je het volledige plaatje zien.

En dat is exact hoe de Full Circle Methodology werkt. De methode gaat zelfs nog een stapje verder. Op de laatste overzichtsfoto kun je bijvoorbeeld nog niet zien hoe hij zijn fiets zo keurig recht omhoog weet te houden. Ook weet je nog niet waarom hij dit doet.

Wellicht wil je de situatie van dichtbij of van een andere kant bekijken om het allemaal nog beter te begrijpen.

Met de Full Circle Methodology kun je de taal bekijken, voelen, proeven, ruiken en er net zolang mee spelen, totdat je de essentie en de context begrijpt en het beklijft.  Zo gaat een taal "leven".

Iedereen leert op z'n eigen manier. Daarom is het platform vraag gestuurd. Dat betekent dat je zelf bepaalt wat je op dat moment nodig hebt om iets volledig te begrijpen.


The Education Company en Blarrr

The Education  Company is de grondlegger van de Full Circle Methodology en heeft in 2016 de basis gelegd aan wat nu Blarrr is geworden. Blarrr is in de tussentijd ondergebracht in een andere organisatie. Surf naar blarrr.com voor meer informatie.
Blarrr.com