on 
 

BLOG

04/11/2019

Energie als marketinginstrument

Voor een zzp’er geldt: “de ondernemer is de onderneming”. De wijze waarop jij jezelf profileert en presenteert bepaalt welke indruk je achterlaat bij je klanten. Zorg ervoor dat je enthousiast, energiek en authentiek bent. Je zult verrast zijn over het resultaat. De vraag is echter: “Hoe doe je dat?”.
 
Vermoeidheid of een gebrek aan energie kan uiteraard diverse oorzaken hebben. Een ding is zeker: Iedereen voelt zich prettiger als hij voldoende energie heeft en hij zicht prettig voelt in je lijf. Voor ondernemers is energiek zijn ook een sterk marketing instrument. Klanten zien in zo’n ondernemer een krachtig en positief ingesteld persoon. Dat schept vertrouwen in jou en je product of dienst.
 
Ook heeft een hoog energielevel een gunstige werking op je effectiviteit. Simpel gezegd doe je gewoon meer op een dag. En ieder uurtje dat je aan je onderneming werkt, kan je geld opleveren.
 
Hoe krijg je nu meer energie? Het recept is simpel maar niet eenvoudig. Het vereist namelijk discipline en doorzettingsvermogen. Juist als je vermoeid bent, zijn deze lastig op te brengen. Toch zul je uit de zogenaamde vicieuze cirkel moeten stappen. Een ander resultaat krijg je alleen door een ander pad te bewandelen.
 
Goede nachtrust
Ja, logisch toch. Maar hoe goed slaap jij? Kijk geen tv vlak voor het naar bed gaan. Schrijf gedachten van je af. Dat voorkomt piekeren gedurende de nacht. Drink na 19 uur geen koffie meer. Ga tijdig naar bed. Lees desnoods een boek totdat je bijna in slaap valt. Eet en sport niet meer na 20 uur ’s avonds.
 
Meer bewegen
Sport verlengt en verhoogt de kwaliteit van je leven. Vindt een manier van bewegen dat bij je past en die je leuk vindt. Zet sporttijd in je agenda. Je hebt immers een afspraak met jezelf. Vind een sportmaatje.
 
Gezond eten
Zelf was ik aangenaam verrast hoeveel energie ik kreeg van een verstandig eetpatroon. Je lichaam krijgt alle noodzakelijke voedingstoffen binnen en ook in de juiste verhoudingen (lees: niet te veel). Dit geeft een enorme boost. Maar wat is verstandig eten? Daar worden dagelijks honderden stukken over geschreven. En eigenlijk weten we het zelf wel. Veel mensen denken dat vet de grootste boosdoener is van overgewicht maar dit zijn de koolhydraten. Pas als je de voedingsstoffen op de verpakkingen leest en een paar weken bijhoudt, wat je nu eigenlijk naar binnen werkt, krijg je een goed inzicht in je eetpatroon. Je kunt je verbazen over de ingenomen hoeveelheden.
 
Doen wat je leuk vindt
Hoeveel plezier heb jij in je werk? Hoeveel passie heb je nog over? Als je datgene doet waar je plezier in hebt, dan krijg je energie. Plezier en passie zijn echter niet bij de supermarkt te koop. Heb je ze niet of onvoldoende, dan kun je geen pilletje nemen en voilà, daar zijn ze. Toch kun je jouw passie en plezier redelijk eenvoudig verhogen of weer terugkrijgen. Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op. 
 
Medische oorzaak
Er kunnen ook medische oorzaken ten grondslag liggen aan een gebrek aan energie. Als je dat vermoedt ga dan naar de dokter. Veelal kan hij je helpen.

Admin - 16:23 @ Ondernemerschap | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.