on 
 

BLOG

04/11/2019

Verdorie, weer een klant!

Het gebeurde in de kantoorruimte achter de winkel van een bekende telecom keten. Tijdens een coachingsgesprek dat ik voerde met een van de verkopers over klantgerichtheid, stoof manager (laten we hem voor het gemak Eelco noemen) vanuit zijn kantoor naar de winkel. “Verdorie, zo kom ik nooit aan mijn werk toe”, mopperde hij tijdens het voorbijgaan.
 
Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en dus besloot ik hem later die dag te vragen wat er aan de hand was. “Remco, weet je wat het is, ik heb het heel druk en iedere keer word ik gestoord door klanten in de winkel”, zuchtte hij. “Als er meer klanten wachten dan er verkopers zijn, dan moet ik inspringen. Zo krijg ik mijn werk nooit af!”
 
“Wat is je werk dan?”, vroeg ik. “Nou, ik moet zorgen dat het hier allemaal goed draait en dat we onze omzettargets halen”.
 
“En waar komt de omzet dan vandaan?”, vroeg ik verder. Eelco keek mij aan alsof hij vond dat ik mijn verstand was verloren. “Ja, van de klanten natuurlijk; Waar vandaan anders?”, probeerde hij nog zo geduldig mogelijk uit te brengen.
 
“Precies. Zonder klanten zat jij hier niet. De winkel, je collega’s en ook jouw salaris worden betaald uit de omzet waarvoor jij notabene verantwoordelijk bent. Koester je klanten; dankzij hen heb jij het gelukkig zo druk”.
 
Eelco keek mij seconden lang zwijgend aan. Zijn gezicht sprak boekdelen en ik wist dat wij elkaar vandaag niet meer zouden spreken. Toen liep hij naar zijn kantoor. Er was daar immers nog zo veel te doen.
 
Sta jij wel eens stil bij jouw prioriteiten? Vraag jij je wel eens af wat je omzetmachine is of zou moeten zijn? Neem ondanks de drukte dagelijks 15 minuten de tijd om na te denken over je bedrijf en de wijze waarop jij dit runt.

Admin - 16:19 @ Ondernemerschap | 1 opmerking

  1. Bob de Graaf

    04/12/2019

    Ik merk om me heen dat ondernemers vaak starten vanuit hun vak. Het is zijn vakspecialisten. Ondernemen is op zich zelf ook een vak en die wordt vaak onderschat.

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.