on 
 

WAT IS BABBELONIA?

Babbelonia is een online platform waarmee je vanuit je het Nederlands alle aspecten van de Spaanse taal kunt leren of verbeteren. Ons taalplatform onderscheidt zich van andere taalplatforms op o.a. de volgende kernmerken:

  • Lessen zijn ontwikkeld door taaldocenten (dus didactisch onderbouwd met gecontroleerde content zodat je zeker weet dat je het juiste leert)
  • Leren vanaf eigen (start)niveau. Je hoeft niet vanaf les 1 te beginnen
  • Leren vanuit je moedertaal (Nederlands). Je hoeft geen extra vertaalslag te maken van en naar Engels
  • Fulle Circle methode, waardoor je alle aspecten van de taal leert, begrijpt en in de juiste context kunt plaatsen.


 

Wat is de Full Circle Methode?

In het onderstaande schema leggen we het je uit:Wat is hier volgens jou afgebeeld?

Juist ja, een hoofd van een man. met een baard. Gaat het nu om de baard, zijn kale kop of om het hele hoofd? Wat willen we je nu met deze foto duidelijk maken?

Dat kan van alles zijn. 

Waarschijnlijk wil je meer op de foto zien om beter te begrijpen wat we je met de foto willen zeggen.


Oke, we laten je iets meer van de foto zien. Nu kun je wellicht al voorzichtig concluderen dat het een man is die een fietsstuur in z'n handen heeft.

Maar zit hij op een hometrainer, een fiets of op toch iets anders?

En waar is hij en waarom doet hij wat hij doet?

Om echt te kunnen begrijpen wat deze man doet, heb je nog meer details nodig.


Deze foto is verder uitgezoomd. Je krijgt al een beter beeld van de situatie. Je weet nu zeker dat het een man is en dat het fietsstuur daadwerkelijk onderdeel is van een racefiets.

Op de foto is dus een man op een racefiets te zien, die aan het fietsen is ............. of wellicht toch niet??


Nu is het je duidelijk dat een man met een racefiets is. Hij is echter niet aan het fietsen maar ligt op het gras en houdt zijn racefiets boven zich in de lucht.

Je begrijpt nu de situatie en kunt het mannenhoofd in de juiste context plaatsen.


Om iets helemaal te begrijpen en het in de juiste context te kunnen plaatsen, moet je het volledige plaatje zien.

En dat is exact hoe de Full Circle Methode werkt. De methode gaat zelfs nog een stapje verder. Op de laatste overzichtsfoto kun je bijvoorbeeld nog niet zien hoe hij zijn fiets zo keurig recht omhoog weet te houden. Ook weet je nog niet waarom hij dit doet.

Wellicht wil je de situatie van dichtbij of van een andere kant bekijken om het allemaal nog beter te begrijpen.

Met de Full Circle methode kun je de taal bekijken, voelen, proeven, ruiken en er net zolang mee spelen, totdat je de essentie en de context begrijpt en het beklijft.  Zo gaat een taal "leven".

Iedereen leert op z'n eigen manier. Daarom is het platform vraag gestuurd. Dat betekent dat je zelf bepaalt wat je op dat moment nodig hebt om iets volledig te begrijpen.


ONS TEAM

Babbelonia is bedacht en ontwikkeld door The Education Company. De redenen dat we dit platform wilden ontwikkelen zijn simpel namelijk: 

  1. Een dergelijk taal-leerplatform is er nog niet
  2. Uit onderzoek blijkt dat er een concrete behoefte is aan het leren van een taal op een leuke en effectieve manier.

Ons team bestaat uit ervaren professionals die specialist zijn in hun eigen vakgebied. Daarnaast hebben ze allemaal een passie voor taaleducatie.

Maak hieronder kennis met ons Babbelonia team.Remco Brouwer - Founder
Frédéric de Leeuw - Developer
Ana Herron - Taalspecialist
Alex Kishka - UX/UI Design master
Miguel Crespo - Animator / video design
Maria Delgado - Marketing Specialst
Floor Nieland - Content executor
Cira Guzman - Docent Spaans & Engels
Yenny Medina - Docent Spaans
Gezocht: Sales tijger

Venezuela helpt Venezuela

Vrijwel iedereen heeft wel iets gehoord over de gebeurtenissen en situatie in Venezuela. Het gaat op dit moment niet goed met het land. Babbelonia gaat de mensen in Venezuela helpen en misschien wilt u ook wel meehelpen.


De situatie in een notendop

De voortdurende economische en politieke onrust heeft o.a. geleid tot torenhoge inflatie en een instorting van de economie. Er zijn ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en water in het land en de kwaliteit van het onderwijs gaat hard achteruit.

Er is een enorme stijging van mensen met huidziekten, malaria en diarree. Tegelijkertijd hebben ziekenhuizen een tekort aan middelen om mensen te behandelen. 

 

De Venezolanen willen bouwen aan hun eigen toekomst

Venezuela zit vol met vakbekwame professionals die in de startblokken staan om aan het werk te gaan en weer een stabiele toekomst op te bouwen. Er is echter nauwelijks werk voorhanden in hun eigen land. Degenen die werk hebben, verdienen vaak veel te weinig om van rond te komen. Miljoenen Venezolanen zijn inmiddels gevlucht naar omringende landen in de hoop op een betere toekomst.

Buiten Venezuela is er echter voldoende werk beschikbaar. Wereldwijd zoeken bedrijven professionals die vanuit hun eigen huis werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Helaas beheersen veel Venezolanen de Engelse taal niet voldoende om goed met hun internationale werkgever te kunnen communiceren. Het volgen van taallessen kost daarentegen (te) veel geld en de kwaliteit van de lessen is over het algemeen matig.


Het project “Venezuela helpt Venezuela”Met dit project willen wij, met de hulp van de Research and Innovation Foundation, diverse professionals uit Venezuela een baan aanbieden, om vervolgens te gaan werken aan de ontwikkeling en uitrol van het taalplatform Babbelonia. In Babbelonia worden uitgebreide CEFR erkende taalcursussen aangeboden op A1 t/m C1 niveau.

Babbelonia biedt Venezolanen onbeperkt en gratis toegang tot alle beschikbare taalopleidingen Spaans – Engels. 

Met uw donatie nemen wij werkzoekenden uit Venezuela aan, die vervolgens gaan werken aan het taalplatform Babbelonia, dat gratis toegankelijk wordt voor elke Venezolaan, die graag vanuit een home office werkzaamheden wil uitvoeren voor internationale bedrijven.

Uiteraard ondersteunen wij ook bij het leggen van contacten met deze bedrijven.


Baan tegen een marktconform salaris in Venezuela voor 1  persoon

€ 350,- (per maand)

Volledig verzorgde taalopleiding Engels

€ 225,-

Aggregaat voor opwekken elektriciteit voor werkplek

€ 495,-